Alla inlägg den 26 mars 2009

Av Catti - 26 mars 2009 16:38

Vi tampas vidare här hemma med kattens medicin. Att få i katter tabletter är en sak för sig.Det blev som jag trodde, inte lika lätt som med den första. Och svarare o svårare blir det för var tablett. Dessvärre ska vi försöka få i henne tabletter 16ggr till. Suck. Sen skulle vi för säkerhets skull lämna in ett urinprov från katten för att kolla att det inte var kristaller som gjorde att hon hade svårt att kissa. De kunde inte kolla det när vi var hos vet för blåsan var tom.

Fick tips av vet att byta ut kattsanden mot popcornkärnor som inte suger upp urinen. Men hur sjutton ska jag få katten att kissa på beställning var ju en tanke jag fick.Måste få henne att kissa när jag kom hem tidigt idag för provet får inte vara äldre än 2timmar. Men se.. så kom jag på så fiffigt. Kajsa älskar räkor. La räkor i vatten så att de fick smak. Och Kajsa lapade o lapade och en timme senare hade jag mitt prov. Först tittade hon väldigt skeptisk på popcornkärnora men till slut fick de duga.Sen var det  bara att köra iväg det till vet. Nu ska jag vänta in provsvar och hoppas att de inte hittade något.

Kajsa är ialla fall piggare idag och har slutat att småskvätta.

Och som om det inte var nog för katten så håller vi på att klippa henne.

Kajsa är en långhårig kattdam som verkligen avskyr pälsvård. När vi tar fram borsten drar hon. Där hjälper det inte ens att muta med räkor. Och varje vår när hon släpper sin tjocka vinterpäls har vi samma kamp här hemma. Vi kämpar med borsten och hon fräser. Och sen slutar det som det gör.

Men konstigt nog accepterar hon bättre att bli klippt än borstad. Ialla fall en liten stund. Så nu klipper vi lite flera gånger per kväll tills pälsen är klippt. Vacker blir hon inte men någon annan lösning finns inte. ENVISA katt! Men go`är hon (när hon får som hon vill).


Ovido - Quiz & Flashcards