Alla inlägg under juni 2008

Av Catti - 15 juni 2008 17:22

Alldeles nyss ropar Maria att Suss har sammandragningar. Snabbt var jag på plats i marsvinrummet. Har varit orolig då jag gissat att att Suss antingen har väldigt stora ungar eller många. Och hon har varit drägglig till och från.

Suss har problem att få ut ungen nr 1 men när den väl är ute kommer nr 2 snabbt efter. Och strax efter det nr 3. Suss hinner inte ta hand om ungarna då hon får fler sammandragningar. Sivan som bor i samma bur kommer till undsättning. Och det har jag ju sett förut. Men nu till det underbara. Sivans ungar som föddes i tisdags hjälper till att tvätta. Nr 4 och nr 5 kommer ut. Tyvärr klarades sig inte nr1 o nr2. De slutade andas efter några minuter och gick inte att få liv i. Gissar att det tog för lång tid för dem att komma ut. Sivan tycker att hon hjälp till tillräckligt och går iväg för att äta men medan Suss äter moderkakor och tvättar sig fortsätter småungarna att tvätta de nyfödda. Tycker det är så fantastiskt! De är bara 5dagar gamla och ändå vet de vad de ska göra när ungar föds.

Slet till mig kameran och lyckades få det på film. Inte bästa kvalitet kanske.

Någon som vet om det går att lägga ut filmsnutt i bloggen?

Min hemsida ligger ju tyvärr fortfarande nere eftersom de aldrig verkar fixa den trasiga servern den ligger på.

Nu måste jag titta till dem igen och hålla tummarna att nr3,4 och 5 klarar sig.


Av Catti - 11 juni 2008 22:29

Jag förlorar min vackra svarta hona Pomona. Igår kväll när alla skulle få grönt kom Pomona inte fram. Satt i hörnet och kurade. Trots påbörjad antibiotika kur och matning går hon inte att rädda. Vad ledsen jag är.

Och jag känner mig så maktlös.


Tur att det inte bara är sorg i marvinrummet. Tidigare idag fotade jag kullen som kom igår. Och Suss borde få sina ungar vilken dag som helst.

Av Catti - 10 juni 2008 23:01

Sivan fick 2 ungar för en liten stund sedan. Var inne till marsvinen och tittade till dem och just då föder Sivan. Jag som var så säker på att Suss skulle få först. Ser tyvärr ut som om båda ungarna har öronveck.Annars ser de fina ut vid först titten. En goldenag/ Golden/ white och den andra Black. Ska kika lite bättre på dem i morgon.Och förhoppningsvis kunna ta kort. Just nu håller Sivan på att tvätta dem, de är fortfarande blöta.


Nu är flytten av förrådet klar. Nu ska det bara målas i samma färg som lekstugan/höförrådet.


Just nu går det inte att komma in på min hemsida. Hade visst blivit något fel på den server som den ligger på eller nåt sånt.Hoppas de får ordning på det snart.

Av Catti - 9 juni 2008 19:54

Sitter just nu och är lite nervös. Mannen + några till ska flytta ett förråd genom att rulla det på stockar. Det vore väl kanske inte så svårt om de inte måste ta sig mellan uteplatsen med tak och syrenhäcken med tillhörande rabatt nedanför. De har ca 5 cm marginal till taket och 0 marginal till rabatten. Så vad det gäller rabatten så behöver jag inte bekymra mig om den mer för den hyvlades liksom bort precis. Var ska detta sluta? Förrådet svajar lite mycket tycker jag. Återkommer med hur det hela slutade.

Vad har hänt mer då? Jo, mina omplaceringshanar flyttade i lördags till en familj i Uppsala. Suss kniper fortfarande så inga ungar än.

Nu måste jag ut och kika igen.


Av Catti - 5 juni 2008 22:42

Jag har sålt Fijona. Hon är mitt första egenuppföddadjur som blivit champion. Det var med blandade känslor. Hon var aldrig "till salu" utan jag erbjöd henne till en person som jag sålt djur till förrut och jag vet att hon kommer att få det bra.Har redan fått en rapport om hur det går. 

I måndags var jag o Mia och hämtade hö för ett bra tag framöver.

Härligt med en 3-dagars ledighet. Hoppas det fina vädret fortsätter över helgen. Även om jag har förmånen att få vara ute mycket i mitt jobb så är det en helt annan sak att vara ute och ledig och kunna koppla av.


Av Catti - 1 juni 2008 21:59

Nu är "höförrådet" målat o klart. Känner mig så nöjd. Visst blev det riktigt fint?

Imorgon tar jag och Mia släpkärrar och hämtar hem hö.


Ovido - Quiz & Flashcards